Menu
0
Snel en vakkundig
Specialisten in huis
Premium producten
Alle service in eigen werkplaats

Scuba Support is in 2006 geboren uit een passie voor duiken (en techniek).

Eigenaar Eddy van Vliet heeft vele (technische) duiken op zijn naam staan en ontdekte tijdens wrak en grotduiken dat bestaande producten niet altijd voldeden aan zijn wensen of die van zijn duikteam.

Zo ontwikkelde hij springstraps van een uitstekende kwaliteit, die in korte tijd door meer en meer duikers gebruikt werden. Springstraps is de springplank geweest voor op maat gemaakte HID duiklampen, P-valves, onderwaterhuizen, scooters e.d.

Naast ontwikkeling van maatproducten, is Scuba Support ook groot in reparaties en onderhoud. Scuba Support is een snel groeiend bedrijf dat de passie voor duiken, techniek en kwaliteit niet uit het oog verliest.

Eddy

Eddy is zelf een fanatiek technisch- en grotduiker, met daarnaast een passie voor (onderwater) fotografie. Om zijn hobby's op een ideale manier te combineren begon hij jaren geleden met het fabriceren van gespecialiseerde apparatuur voor het technische duikteam waar hij deel van uitmaakt. Zo produceerde hij o.a. RVS springstraps, elektrische droogpak verwarming, speciale HID lampen en flitsarm systemen voor camera’s. 

Deze producten en diensten bleken ook buiten zijn eigen team zeer gewild. Dat resulteerde in het opzetten van zijn eigen bedrijf: Scuba Support. Een professionele werkplaats aan huis maakt het mogelijk om zowel de ontwikkeling als de bouw geheel in eigen beheer uit te voeren. Dit maakt het tevens mogelijk om reparaties direct zelf uit te voeren, in tegenstelling tot reguliere dealers die materialen moeten opsturen voor reparatie.

Met o.a. een elektronische- en fijnmechanische opleiding en jarenlange ervaring bij een firma die gespecialiseerd is in medische- en laboratoriumapparatuur kan men gerust opmerken dat Eddy van Vliet een technische achtergrond heeft.

Omdat het reinigen en O2 servicen van materiaal zeer gespecialiseerd werk is, besteden steeds meer duikcentra deze werkzaamheden uit aan Scuba Support. Ook wordt hij regelmatig door duikcentra geconsulteerd als het gaat om materiaal onderhoud, vul installaties en gasmeng systemen.

Als gecertificeerd service technician en NAUI instructeur, met als specialisatie de Gasblender en Equipment Service opleidingen, kan Eddy als geen ander praktijkgerichte instructie geven. Hij is daarom ook één van de redacteuren van de materiaal channel van DuikenInBeeld.tv. Op deze website publiceert hij artikelen en materiaal tests.

Werkplaats

Scuba Support beschikt in de werkplaats over een verscheidenheid aan apparatuur om de gevarieerde werkzaamheden op de best mogelijke manier uit te voeren. Naast de standaard gereedschappen, beschikt Scuba Support over verschillende specialistische apparaten.

Natuurlijk is er ook een koffiezetapparaat ;-)

Gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk wordt vaak gezegd, maar het is veel meer dan dat.

Een greep uit beschikbare apparatuur: Reinigingssystemen voor het zuurstof schoonmaken van duik en vulapparatuur, freesbank. draaibank, drukkamer (voor afpersen van apparatuur), afkort machines, vacuum test apparatuur, ultrasoon bad (voor diepte reiniging en verwijderen van verontreinigingen op plaatsen die moeilijk te bereiken zijn), hogedruk compressor en een ultrasoon reinigingssysteem.

Met name noemen wij ook de computergestuurde laser graveer en snij machine. Met deze machine kunnen wij bijvoorbeeld uw Dive Elements duiklamp van uw naam voorzien.

Daarnaast beschikt Scuba Support over diverse meetapparaten als: test bank, lichtintensiteit meter, burn testers, gas analyse systeem, drukmeters, computer gestuurd batterij en accu analyse systeem en elektronische meetapparatuur.

Ook een ruime voorraad aan onderdelen mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Visie & Missie

Missie

Het bieden van de hoogst mogelijke kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid  in alle diensten en producten die Scuba Support levert. 

Visie

Zorgeloos duiken vereist kwalitatief goede en betrouwbare producten. Kwaliteit betekent veiligheid

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00